Knivar och blad 2017-web

Vassare vardag med ny design hos Hultafors Group

By | Nyheter | No Comments

Hultafors är ett internationellt kvalitetsvarumärke inom handverktyg för hantverkare och industrin. Företagets historia startade för över 130 år sedan med uppfinnandet av tumstocken och nu sätter de en vassare standard inom skärknivar och blad. I samarbete med Prodelox har Hultafors utvecklat ett nytt koncept för universalknivar, som ger ett brett utbud med enkla och säkra bladbyten.

– Vi hade en ganska klar bild av vad vi ville uppnå men saknade tid att ta oss an projektet själva. Vi bestämde oss för att lägga ut uppdraget på Prodelox eftersom de jobbar med täta avstämningar, berättar Nikita Golovlev, Head of Design Tools & Ladders vid Hultafors.

Hultafors ville göra en produkt med tydlig koppling till tidigare modeller och deras formspråk. Samtidigt ville man gärna minska vikten på produkten, och gummera höljet för ett stadigare och säkrare grepp.  Målet var också att utveckla mekanismerna i knivens inre konstruktion.

– Det nya gummihöljet medförde att vi behövde minska knivens storlek en aning och det i sin tur innebar omflyttning och justering av vissa komponenter. Önskemålet om minskad vikt krävde ett materialbyte och vi valde att utvärdera ett antal olika förslag, berättar Per Elkehag, projektledare från Prodelox.

I uppdraget ingick också att utveckla bladförpackningarna med 10 respektive 100 blad. Den mindre förpackningen ska rymmas inuti kniven och ska ge möjlighet att kunna stoppa tillbaka använda blad i bladförpackningen. Utmaningen för en sådan funktion ligger i fjäderbelastningen eftersom förpackningen ska fungera lika bra oavsett om man väljer att sätta tillbaka alla blad eller inget alls.

– Prodelox har bidragit med designarbete, konstruktionslösningar och CAD-jobb. Vi hade tät kontakt under hela projektet och det geografiska avståndet hanterades smidigt med mejl och Skype. Dyker det upp liknande utvecklingsprojekt så arbetar vi gärna med Prodelox igen, avslutar Nikita Golovlev.

Läs mer om Hultafors nya universalknivar

Karta

Nya lokaler ger nya möjligheter

By | Nyheter | No Comments

Under sommaren flyttar Prodelox till nya ändamålsenliga lokaler i Science Park Mjärdevi. Närheten till näringsliv, inkubatorer och god tillgänglighet för våra tillresande kunder kommer att göra oss ännu vassare.

Fredag den 30 juni går vårt flyttlass till Teknikringen 9 i Science Park Mjärdevi i Linköping. I de nya lokalerna kommer vår personalstyrka att vara samlad på samma våningsplan, samtidigt som vi får bättre utrymme och möjligheter till att möta våra kunder. Bäst av allt är att vi även får en ny, större och mer funktionell verkstad. Här skapar vi plats för att utveckla och testa alla innovativa produktidéer tillsammans med våra kunder.

För att fira vår nystart i vår nya lokal så bjuder vi in till fest. Ta chansen att hälsa på oss i våra nya lokaler den 7:e september!

Läs mer om inflyttningsfesten här

Kundnytta och innovation i fokus i Tillväxt Linköping

By | Nyheter | No Comments

Tillväxt Linköping är ett TV-program som handlar om möjligheter och utmaningar i Linköpings näringsliv, idag och för framtiden. Det senaste programmet sändes live den 9:e maj med temat ”Innovation för tillväxt” och gästades av Prodelox VD Johannes Walfridsson.

VD Johannes Walfridsson var en av de inbjudna som medverkade i expertpanelen och fick möjlighet att diskutera innovationsfrågor tillsammans med representanter från akademin, kommunen, och näringslivet. Panelen diskuterade exempelvis vad innovation står för och varför det är viktigt för tillväxt.

– Det här var ett nytt och spännande forum för Prodelox att medverka i. Jag försökte framför allt lyfta fram att bra innovationer har en tydlig kundnytta och ett tydligt affärsfokus, berättar Johannes Walfridsson.

Inflyttningsfest

Inflyttningsfest och 10-årsjubileum

By | Nyheter | No Comments

I sommar flyttar Prodelox in i nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler. Vi är otroligt glada över att kunna utveckla oss själva och vårt erbjudande ännu mer framöver. Dessutom är det 10 år sedan Prodelox slog upp portarna för första gången. Därför vill vi så klart fira detta ordentligt tillsammans med dig den 7:e september!

Under sommaren så flyttar vi till våra nya lokaler i Teknikringen 9 i Science Park Mjärdevi. När vi startade för 10 år sedan var vår vision  att utveckla produkter på ett nytt sätt och vi samlade allt som krävs för bra produktutveckling under ett och samma tak. Med våra nya lokaler kan vi ytterligare stärka kopplingen mellan våra kompetensområden och öka affärsnyttan för våra kunder. Det vill vi så klart fira!

Save the date 7:e september!
Vi vill fira vår nystart och våra 10 år med dig! Boka torsdagen den 7:e september i almanackan, från eftermiddag och fram till kvällen. Vi bjuder på intressanta föreläsningar från ledare och entreprenörer i vårt nätverk. Passa på att se vårt nya kontor och verkstad, spännande resultat från olika utvecklingsuppdrag och möt våra vänner – med innovation och produktutveckling i fokus.

Vi tror att du kommer lämna tillställningen mätt, inspirerad och med ett leende på läpparna.

Parameterbild

Digital modell spar tid och pengar för Rasch AB

By | Nyheter | No Comments

När Rasch AB skulle utveckla en helt ny produktgeneration av takhuvar tog de hjälp av oss på Prodelox. Uppdraget startade med simulering av luftflödet genom takhuven med hjälp av CFD (beräkningsmetoder för flödesdynamik). Prodelox team tillförde även kompetens inom konstruktion, hållfasthetsberäkningar, parameterstyrda CAD-modeller och ritningar samt säljstödjande visualisering.

– Vi var grymt nöjda när beräkningarna i vår digitala modell, nästan exakt överensstämde med de värden som Rasch uppmätte i sin fysiska testanläggning. Visualiseringsverktygen gav oss möjlighet att studera och förstå flödet bättre samtidigt som bara några enstaka prototyper behövde byggas för att bekräfta resultaten, förklarar Robert Armerö, projektledare från Prodelox.

Genom att arbeta med parameterstyrda modeller var det sedan enkelt att ta fram underlag för olika huvstorlekar och vägen från CAD-ritning till monteringsklara plåtar kortades rejält. Prodelox har även bidragit med hållfasthetsberäkningar och konstruktionskompetens för att minska huvarnas vikt. För montering valdes en kvalitetshöjande lösning med popnitning och där var den stora utmaningen att få hålbilden på de olika delarna att passa perfekt.

Inspiration och interaktion på Connect Green Day

By | Nyheter | No Comments

Prodelox var på plats när gräddan inom svensk miljöteknik samlades för Connect Green Day på Näringslivets hus i Stockholm, fredagen den 5:e maj. Det blev en förmiddag full av inspiration, kunskap och interaktion för att främja svensk miljöteknik där det skapades affärer och kontakter. I vår monter visade vi upp några av de spännande produktutvecklingsprojekt inom miljöteknik som vi haft glädjen att hjälpa exempelvis våra kunder Chargestorm och Edeva med.

Prodelox söker utvecklare inom elektronik och mjukvara

By | Nyheter | No Comments

Vi har massor att göra i spännande projekt och söker dig som är högskole- eller civilingenjör och har några års yrkeserfarenhet av el, elektronik och/eller mjukvaruutveckling för fysiska produkter. Du får gärna ha med dig kunnande från flera olika branscher.

Här får du möjlighet att verka i en unik innovationsmiljö där framtidens produkter utvecklas!

Läs mer bland våra lediga tjänster!

skurrigg_bild_01

HTC höjer kundupplevelsen på mässor med ny demodisk

By | Nyheter | No Comments

Robert Kreicberg, General Manager HTC Cleaning Technology berättar:

Vi sökte en kreativ lösning som visar att våra diamantrondeller inte sliter på golvmaterialet, samtidigt som vi skapar rörelse och aktivitet i våra mässmontrar. Vid uppstartsmötet med Prodelox gick vi igenom behoven och diskuterade kring vad vi ville uppnå, både designmässigt och funktionellt. Teamet lade stor kraft på att sätta sig in i vår kravbild och förstå hur vi ville använda demodisken. När de återkom med ett förslag, tyckte vi att de hade landat helt rätt. Under en mässdag kan vi nu simulera hur ett golv kommer att se ut efter 10, 20 eller kanske 50 år.”

Arbetet har omfattat idé, design och koncept för demodisken, som också fungerar som en testrigg. Demodisken består av en rörlig rigg med hållare för städrondellen, elskåp och en vattendunk. Den har även ett räkneverk som håller ordning på hur många gånger som rondellen har passerat.

20160512_DBV4957_DavidBrohede_Web

Hur utvecklar du dina idéer till innovativa produkter?

By | Event | No Comments

Välkommen till kostnadsfritt seminarium och rådgivning inom produktutveckling.

Prodelox är en prisbelönt produktutvecklingsbyrå som under det senaste decenniet utvecklat
hundratals fysiska produkter. Genom Prodelox metoder och samlade kompetens förvandlas idéer
snabbt till produkter som skapar affärsnytta hos kunderna. Nu delar vi med oss av våra erfarenheter.

När? Torsdag 18 maj kl 9.00 – 11.30
Var? Kista Science Tower Conference, Färögatan 33 i Kista
Program: Framgångsrik produktutveckling – metoder, tips och trender.  Johannes Walfridsson, Prodelox VD
Rådgivning: Under eftermiddagen erbjuder vi möjlighet till enskild rådgivning med våra experter. Vi utgår från ditt företags förutsättningar och behov. 1 tim/företag och först till kvarn gäller.
Utställning: På plats finns också en miniutställning med spännande produkter som utvecklats
genom Prodelox.
Anmälan:  Skicka e-post med ditt namn och företag till: anmalan@prodelox.se. Glöm inte att ange om
du deltar på seminariet, önskar en timmas fri rådgivning, eller vill delta vid båda.

Seminarium och rådgivning är helt kostnadsfritt och riktar sig till både mindre och större företag inom alla branscher. Alla
deltagare får ett exemplar av Prodelox produktutvecklingshandbok och vi bjuder på kaffe med smörgås.

Har du frågor? Välkommen att kontakta Johannes Walfridsson, johannes.walfridsson@prodelox.se, 073-808 70 70

Varmt välkommen till Kista Science Tower den 18 maj.